Skip to content Skip to footer

Historien om Bodri

Forfatter:Hédi Fried

Yderligere information

Sidetal

30

Udgivelsesdato

27.01.2020

Køb bogen

title Beskrivelse

‘Historien om Bodri’ handler om en jødisk piges oplevelser under 2. Verdenskrig. Om krig og om at være bange og at blive skilt fra sin familie, bedsteveninden Marika og hunden Bodri. Men også om venskab, gensyn, glæde og håb.

"Sådan åbner man låget på trykkogeren og introducerer navne og begivenheder, der kan findes frem og modnes til senere brug."
Steffen Larsen, Politiken

"'Historien om Bodri' er en billedbog, der med smukke og varsomme tegninger af Stina Wirsen og med stilfærdige ord af Hedi Fried … ’der var nogle, som overledede, ligesom min lillesøster Livia og jeg.’ Sådan slutter billedbogen, der absolut kan læses af og for børn.”
Bodil Christensen, Nordjyske Stiftstidende

"’Historien om Bodri’ er en utrolig fin holocaustfortælling, skrevet af den ungarsk-svenske Hédi Fried, om kærlighed, håb, gensyn og glæde under 2. Verdenskrig. Illustrationerne af Stina Wirsén er i en klasse for sig … Voksne vil elske de smukke illustrationer og muligheden for at formidle denne dejlige historie om overlevelse under de værste forhold, hvor kærligheden bor i de fineste små hjerter."
Jette Holmgaard Greibe, Litteratursiden

"Rørende og vigtig billedbog ... Historien er fortalt ærligt og med et fangende sprog, og de flotte akvarel-illustrationer indrammer stemningerne perfekt ligesom bogens fine, gammeldags look med gullige sider."
Marianne Agger, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Historien om Bodri
  • ISBN: 9788772043975
  • Oversætter: Karen Lise Søndergaard Brandt
  • Illustrator: Stina Wirsén
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson