Skip to content Skip to footer

Bettinas badekar

Bennys Badekar’ er blevet en moderne klassiker om en dreng, der finder tilflugt fra de voksnes verden i fantasien. Nu, 46 år senere, er det Bettinas tur til at tage på eventyr.

Yderligere information

Udgivelsesdato

07.11.2017

Sidetal

56

Køb bogen

title Beskrivelse

Bettina elsker maskiner. Hun samler dimser, dingenoter og dippedutter, som hun bruger til at bygge af, selv om hendes mor og far synes, at hun hellere skal lave lektier. En dag, da Bettina er med sin far på genbrugspladsen, finder hun et gammelt rustent badekar, en propel og en masse andre ting – og pludselig har hun bygget en raket – en baderaket. Mens hendes far er ovre ved Småt Brændbart, rejser Bettina ud i rummet, hvor hun møder mærkelige rumvæsener, vilde planeter og løser en gåde.

“Det er virkelig, virkelig, virkelig godt. Som i virkelig godt – på den skøre måde. Man smiler, griner og genlytter. Og lytter er faktisk nøgleordet her – for bogen er fin, når man selv læser den mens man vender og drejer bogen og går på vrimlejagt, men den udfrier først sit potentiale, når alle modaliterne er i spil. Derfor skal bogen lyttes til på den CD (eller som digital lydbog). Her læser Flemming Quist Møller op (på den måde som kun han kan) oven på et fremragende lydtapet bestående af rum-, dimsedut- og bankelyde, hvilket afbrydes af de føromtalte sange, der med hver deres forskellighed passer til alle de andre forskelligheder, som bogen byder på. Kunstnerkollektivet har begået noget helt særligt med hver deres egen krøllede charme, og nogen skal lave en intervention, så bogen får udbredelse i skolen. Der er så meget undervisningspotentiale i det her, og ethvert barn har krav på at lære Bettina, Sveske og Robotten Jørgen at kende. Det er en kakofonisk perle af en multimodal børnebog. Fik jeg sagt, at jeg er ubetinget fan?” Mette Sofie Kirkedal, Bogoplevelsen "Bettinas badekar er et flermodalt syretrip af en fælles-kunstnerisk rumrejse og hvis universet først fænger, bliver man ikke færdig lige med det samme." Jeanette Alrø Jensen, Litteratursiden

  • Originaltitel: Bettinas badekar
  • ISBN: 9788771299953
  • Omslagsdesign: Kristian Nordentoft