Skip to content Skip to footer

Den syvstjernede juvel

Forfatter:Bram Stoker

Bram Stoker er bedst kendt for romanen ‘Dracula’, men hermed foreligger en overset juvel af den navnkundige forfatter – for første gang i dansk oversættelse. En medrivende historie fra mystikkens mester.

Yderligere information

Sidetal

362

Udgivelsesdato

31.10.2023

Køb bogen

title Beskrivelse

Margarets far, den berømte egyptolog Abel Trelawny, findes bevidstløs på sit værelse. Der er mystiske kræfter på spil, og da Malcolm Ross tilkaldes for at støtte Margaret i den svære tid, vikles han ind i et net af dystre omstændigheder, der omfatter en ældgammel mumie, en hånd med syv fingre og en blodrød juvel af uovertruffen skønhed.

Denne bog skriver sig ind i en fin de siècle-tradition og er et opgør med mange af tidens holdninger. Den berører blandt andet temaer som kvindens rolle i det moderne samfund og kulturel appropriation – og så indstifter den mumien som trope i fiktionen.

Bram Stoker er bedst kendt for romanen ‘Dracula’, men hermed foreligger en overset juvel af den navnkundige forfatter – for første gang i dansk oversættelse. En medrivende historie fra mystikkens mester.

"... I mine øjne bør romanen dog især læses for dens underfulde dekadence. Ingen andre steder er jeg stødt på en tekst, der så smukt fanger drømmens dunkle forvandling af det vågne liv."
Benedicte Gui de Thurah Huang, Politiken

"... bogens heltinde, Margaret, [er] en uventet stærk kvindeskikkelse, og selve plottet har flere dramatiske højdepunkter og som sagt en overraskende slutning. Jeg var i hvert fald vældig underholdt under læsningen og kan kun tage hatten af for Klims indsats med at oversætte og genudgive gotiske klassikere. Med 'Den syvstjernede juvel' har de hentet endnu et glemt hovedværk frem i lyset til glæde for nye generationer af læsere."
Jette Holst, Litteratursiden.dk

Bram Stoker har en sær position i litteraturen – anerkendt som en af de helt store stjerner i horrorgenren, men stort set kun defineret af ‘Dracula’ … Nu har forlaget Klim rettet lidt op på den grove ubalance med en dansk udgave af ‘The Jewel of Seven Stars’ – “Den syvstjernede juvel” … oversættelsen (ved Espen Strunk) er lige på kornet uden at blive indstuderet altmodisch, og historien bevæger sig i et rask tempo. ‘Den syvstjernede juvel’ er et must, hvis man har en smule forkærlighed for klassisk genrelitteratur.”
Janus, Superkultur.dk

"Et gotisk gys fra skaberen af Dracula. Bogen er udgivet i 1902 og det er første gang den oversættes til dansk. Alderen mærkes i
sær i bogens tempo. Den går langsomt frem og der er mange indre monologer af bogens fortæller Ross. Den er godt oversat
og hurtigt læst. Kan læses på linje med Bram Stokers mest berømte bog 'Dracula'."
Sanna Stagaard Gade, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: The Jewel of the Seven Stars
  • ISBN: 9788772048758
  • Oversætter: Espen Strunk
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson
  • Forord / Efterskrift: Espen Strunk