Skip to content Skip to footer

Den hvide kirke

Forfatter:Alexi Zentner

“I et amerikansk valgår kan ‘Den hvide kirke’ levere et spændende bidrag til et mere nuanceret billede af Amerika. En af forfatterens vigtige pointer er nemlig, at flere af bogens hvide nationalister er skildret med en slags sympati og forståelse, sådan som det for eksempel er tilfældet med Jessups stedfar, David John. I en tid, hvor polariseringen i USA tager dramatisk til, er det klare ærinde i Alexi Zentners effektive melodrama et forsøg på at aflæse nogle af de mekanismer, som holder fordommene, vreden, hadet og volden levende. ‘Den hvide kirke’ er spændende og over lange stræk også både oprørende og gribende læsning.”
Jørgen Johansen, Berlingske

Yderligere information

Udgivelsesdato

20.03.2020

Køb bogen

title Beskrivelse

Sneen daler langsomt, mens fortællingen hvirvler afsted i en lille amerikansk forstadsby. Den lokale football-helt begår en fejl, en stor fejl, og spørgsmålet er, hvordan han skal stilles til regnskab. Kan han vælge mellem familie og ideologi? Sproget er sprængfarligt, tungt og skarpladt, når Jessup forsøger at finde sin plads i verden, finde nuancerne mellem sort og hvidt, når omstændighedernes kraft er uovervindelig, og generationer af fordomme tørner sammen. Spændingen sitrer ligefrem mellem linjerne i dette drama, der fokuserer på racisme, had og den vold, de ansporer. Det er et sjældent ærligt og fascinerende blik ind i en af USA’s allermørkeste afkroge.

“Kapitlerne popper med ekspertise i småstød, to, tre ad gangen. Sproget er håndgribeligt, så spændt som sin teenage-linebacker-hovedperson … inviterer os til at se, hvordan fordomme i virkeligheden fungerer”.
The New York Times

“Stålsat og ofte gribende … Zentners portræt af en ung mands modstridende ønsker om at sige fra og høre til er rigt og nuanceret.”
Publishers Weekly

"I et amerikansk valgår kan 'Den hvide kirke' levere et spændende bidrag til et mere nuanceret billede af Amerika. En af forfatterens vigtige pointer er nemlig, at flere af bogens hvide nationalister er skildret med en slags sympati og forståelse, sådan som det for eksempel er tilfældet med Jessups stedfar, David John. I en tid, hvor polariseringen i USA tager dramatisk til, er det klare ærinde i Alexi Zentners effektive melodrama et forsøg på at aflæse nogle af de mekanismer, som holder fordommene, vreden, hadet og volden levende. 'Den hvide kirke' er spændende og over lange stræk også både oprørende og gribende læsning."
Jørgen Johansen, Berlingske

"'Den hvide kirke’ åbner gradvist op for et nuanceret syn på livet mellem hvide højrenationale og sorte. De hvide er ikke bare dumme og onde, og de sorte er ikke bare undertrykte og lidende. Det er helt klart bogens styrke, ud over at den også er velfortalt og dejlig dynamisk sprogligt."
Morten Kidal, Bogblogger.dk

"En frygtelig god roman. Optakten er lang og ildevarslende, og da begivenhederne begynder at tage fart, kan man næsten ikke udholde at læse videre. Man holder så meget med Jessup og håber, at han formår at træffe de rigtige valg, selv om det er dømt til at gå galt. Sprog, komposition og de korte kapitler spiller fint sammen, ligesom miljø, personer og psykologi holder hele vejen."
Lone Krøgh, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Copperhead
  • ISBN: 9788772043678
  • Oversætter: Ninna Brenøe
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen