Skip to content Skip to footer

Hvad tror du?

En børnebog om kalkmalerier

Yderligere information

Sidetal

47

Udgivelsesdato

14.03.2007

Køb bogen

title Beskrivelse

Af børn kan man høre sandheder og få uforglemmelige kommentarer til alt også kalkmalerier. Børn er umiddelbare, de er gode til at se og iagttage, og de er ikke bundet af de voksnes viden og erfaringsverden. Når man som i denne bog fjerner kontekst og ironi fra vores århundredgamle, vidunderlige kalkmalerier og derefter lader børn opleve dem, får man i stribevis af originale, overraskende og øjenåbnende kommentarer.
Tak til alle de børn, der sammen med os har set på de udvalgte kalkmalerier og givet deres umiddelbare og overraskende kommentarer. Kommentarerne blev viderebragt til illustratoren Peter Maltha, som har associeret videre ud fra børnenes tankegang. Til sidst har Birgit Pedersen og Finn Lykke Schmidt bearbejdet kommentarerne og sat dem og illustrationerne ind i en bibelhistorisk sammenhæng. Hermed er malerierne, børnenes kommentarer og illustrationerne stillet til rådighed for videre oplevelse, fortolkning og dialog.

"Ingen unødig højtidelighed, men spændende kunstværker formidlet ligefremt." Hans Gregersen, Nordjyske Stiftstidende "Tanken er, at bogen skal inspirere til mere oplevelse, fortolkning og samtale om de kalkmalerier, som Axel Bolvig kalder datidens tegneserier." Kirsten Boas, Kristeligt Dagblad

  • Originaltitel: Hvad tror du?
  • ISBN: 9788779555365
  • Omslagsdesign: Peter Malta