Kontekst

– en podcast udgivet i samarbejde med Forlaget Klim

Kontekst leverer perspektiv på bøger, deres forfattere og den verden, som bøgerne manifesterer sig i.

Udgangspunktet er de forfattere, korrekturlæsere, oversættere, filosoffer og andre fagfolk, som færdes på forlaget, og som alle har det til fælles, at de brænder for at formidle litteratur og viden på hver deres felt – det er disse mange mennesker og den store pulje af viden, de besidder, der kontekstualiseres.

Her tales både dansk og engelskAfsnit 0301 + afsnit 0302 + afsnit 0303

Jensen i Kontekst: Økser over England

Martin Jensen er forfatter til en lang række romaner, hvoraf de fleste er historiske og mange foregår i “vikingetiden”. Nu har en skrevet en reel historiebog om Alfred, Knud den store, Aethelred og alle de andre. Bogen hedder ‘Økser over England’ og sætter forholdet mellem Danmark og England 865-1066 under lup, og gengiver de mange historiske begivenheder, der langt overgår fiktionen. Som en del af bogens tilblivelse har Martin været på researchrejse til England. Bl.a. for at tage billeder til bogen.

Her følger vi den garvede forfatter og hans redaktører, Svend Åge Petersen og Kasper Kaufmann, på rejsen og lærer om vikinger og saksere undervejs.

Læs mere om bogen og se billeder fra research-rejsen til England her


Forfatter og redaktør i hård vind ved Battle nær Hastings – lige dér, hvor slaget fandt sted i 1066.


Martin Jensen i ly for vinden på en B&B i Corfe Castle.Afsnit 0201

Magnason i Kontekst

Andri Snær Magnason er forfatter og miljøaktivist, og senest har han udgivet bogen ‘Tiden og vandet’, som ud over at være fyldt med fascinerende historier, også åbner vores øjne for havets og tidens tilstand.

Det er givende og kraftfuldt at være i stand til at tale om de klimaudfordringer, vi står overfor. Og Andri leverer ordforrådet.

Redaktør Kasper Kaufmann satte den sindige islænding stævne ombord på det gode skib ACTIV i København.
Bog, kompas og hvidvin
Andri Snær Magnason ombord på ACTIV
Andri i mastens top
Afsnit 0105

Lyngsø og Pollan i Kontekst

Niels Lyngsø er forfatter, og han er dybt interesseret i bevidsthed og meditation. Og han har oversat Michael Pollans bogDin foranderlige bevidsthed

Michael Pollan er kendt verden over, især for sine undersøgelser om mad og klima, og hvordan de to ting hænger sammen. Men nu har han kastet sit undersøgende blik på euforiserende svampe og deres potentielle effekt på den menneskelige psyke.

Redaktør Jon Toke Brestisson taler med oversætter og forfatter ad to omgange, og det er de to samtaler der her er splejset sammen til et enkelt podcast-afsnit. Det er ikke nogen overraskelse, at det overordnede tema er den menneskelige bevidsthed.
Redaktør Jon Toke Brestisson og Niels LyngsøRedaktør Jon Toke Brestisson og Michael Pollan
Afsnit 0103 + afsnit 0104

Sigurd i Kontekst

Sigurd Barrett har skrevet en række børnebøger, der formidler nogle af de helt store og tunge emner til børn. I denne podcast diskuteres det læringsmateriale, som knytters sig til nogle af disse bøger.

Undervisningsmaterialerne til 'Danmarkshistorien', består af enelevbog, enlærervejledningog enaktivitetsbogog er skrevet af Rasmus Welling og Dennis Hornhave Jacobsen, de100 opgaver til H.C. Andersens eventyrer skrevet af Dennis Hornshave Jacobsen og Marie Louise Johansen, mens den helt aktuelle bog omgenforeningener skrevet af Mette og Rasmus Welling – altsammen under myndigt overblik af redaktør Karen Lise Søndergaard Brandt.


Rasmus Welling, Mette Welling og Sigurd BarrettRedaktør Karen Lise Søndergaard Brandt og forfatter Dennis Hornhave Jacobsen øver sig i at smile – Sigurd kan allerede
Afsnit 0102

Uri i Kontekst

Helene Uri er en fremragende skønlitterær forfatter. Senest er hun aktuel med romanenSort is. I dette afsnit er det imidlertid hendes virke som lingvistiker, der er i kontekst. Uri har nemlig også for nylig skrevet bogenHvem sagde hvad?hvor hun er optaget af, hvordan kvinder og mænd bruger sproget.

Her er hun i samtale med Anette Dina sørensen, som er kønsforsker, og som har oversatHvem sagde hvad?Omdrejningspunktet er køn og sprog, og hvordan de to ting hænger sammen.Anette Dina Sørensen og Helene UriHelene Uri flasher sine flotte bøger
Afsnit 0101

Chang i Kontekst

Ha-Joon Chang er bl.a. forfatter til23 ting man fortier om kapitalismenogØkonomi – en brugsvejledning. Her er han i samtale med redaktør Jon Toke Brestisson, om hvordan vi tænker på økonomi som et samfundsmæssigt system.
Jon Toke Brestisson og Ha-Joon ChangHa-Joon Chang og Mogens Lykketoft
Afsnit 0100

Introduktion til Kontekst

Velkommen! 

 

I N D K Ø B S K U R V L O G I N