Forlaget Klim har base i Århus, hvor det kom til verden i 1984. Vi holdt til i en gammel midtbyejendom i Nørre Allé, hvor en redaktion på ca. 20 mennesker havde sin jævnlige gang.

Efterhånden udkrystalliseredes en mindre gruppe som lagde alle kræfter i at bygge forlaget op.

Fra starten af 1990’erne begyndte den første store nyorientering: Klim ville lave kvalitetskrimier, og man må sige, at projektet lykkedes. Rebus, Wallander, Morse, Frost, Taggart, Bosch og Eske Litle er alle gået på opdagelse for Klim.

I 1992 var forlaget vokset fra de gamle rammer, og vi købte en villa med lagerplads i den nordlige ende af Århus. I 2021 flyttede vi til Klosterport i midtbyen.

I midten af 1990’erne var det tid til den næste store satsning: en høj fagbogsprofil.

Det begyndte med pædagogikken, særligt den som retter sig mod lærer- og sundhedsuddannelserne og det har siden været afsættet til nye områder inden for faglitteraturen. Således er fx filosofi og psykologi i dag vægtige udgivelsesfelter.
Forfattergalleriet tæller bl.a. Løgstrup, Arendt, Brinkmann, Tanggaard og Siegel.

Vores store kærlighed er stadig den gode skønlitteratur, og vi udgiver forfattere som Haruki Murakami, Richard Ford, Jonathan Lethem, Jennifer Egan, David Foster-Wallace og mange, mange flere.
 

 

I N D K Ø B S K U R V L O G I N