Walden Bello
Walden Bello, filippinsk økonom og sociolog, er direktør for 'Focus on the Global South' i Bangkok,
et projekt fra Chulalongkorn Universitets socialforskningsinstitut, og professor i offentlig administration og sociologi ved the University of the Philippines. Han er også formand for Greenpeace Sydøstasiens bestyrelse og medlem af bestyrelsen for 'Transnational Institute' (Amsterdam) og Institute for Food and Development Policy ('Food First') i Oakland, California. Bello arbejder i programgruppen i Det internationale Center for Handel og Bæredygtig udvikling i Geneve, som forsyner NGO'er med information om WTO.
Bello har haft faste klummer i filippinske og thailandske aviser, Focus on Trade og the Far Eastern Economic Review. 1990-94 var han daglig leder af
'Food First'. Han har arbejdet i Washington,
D.C. som lobbyist for demokratiske rettigheder i Filippinerne. Han fik sin Ph.D. i sociologi fra Princeton University i 1975 og underviste ved University of California. Bello har foreløbig udgivet 13 bøger.

Walden Bello blev kaldt 'en af stjernerne i vort menneskelige kosmos' af juryen for the Right Livelihood Award, bedre kendt som 'den alternative Nobelpris'. Han modtog prisen i en overfyldt Riksdagen i Stockholm mandag den 8. december 2003.
 

 

I N D K Ø B S K U R V L O G I N