Skip to content Skip to footer

Wilder

Forfatter:Richard Yates

Yates skriver i denne roman både skræmmende skarpt og forførende indsigtsfuldt om, hvad der foregår dybest inde i en mands sind, når det er i snigende opløsning.

“Hvor er det godt, at Yates nu er introduceret på dansk. Han fortjener til fulde sin status som litterær klassiker.”
Tonny Vorm, Information

“Kan man lide tv-serien ‘Mad Men’ eller gamle Hollywood-skildringer som hos Nathaniel West eller F. Scott Fitzgerald, vil man også sætte pris på ‘Wilder’. Den rummer ikke samme kompleksitet som hovedværket ‘Revolutionary Road’, men overbeviser med sin konsekvente skildring af en nedtur uden ende og bekræfter Yates’ ry som en klassisk amerikansk forfatter.”
Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad

 

Yderligere information

Sidetal

249

Udgivelsesdato

16.03.2012

Køb bogen

title Beskrivelse

John Wilder har alt, hvad der skal til for at kunne kalde sig en vinder: En lovende karriere i New Yorks reklamebranche anno 1960, en smuk kone, der elsker ham, en søn på ti, der tilbeder ham, en dejlig lejlighed centralt i byen og et lille hyggeligt hus på landet. Aftenerne tilbringer han med kolleger i eksklusive Manhattan-barer, weekenderne med venner til animerede cocktailparties.

Men noget presser sig på indefra og truer med at skabe sprækker i den perfekte overflade. Familielivet og andres beundring keder ham, han kan ikke længere finde afløb ved alkoholen og udenomsaffærerne. ­Vreden, hensynsløsheden og drukken griber om sig, til det en dag slår klik. Den dag ringer John Wilder til sin kone og fortæller hende, at han ikke har tænkt sig at komme hjem mere.

"Kan man lide tv-serien 'Mad Men' eller gamle Hollywood-skildringer som hos Nathaniel West eller F. Scott Fitzgerald, vil man også sætte pris på 'Wilder'. Den rummer ikke samme kompleksitet som hovedværket 'Revolutionary Road', men overbeviser med sin konsekvente skildring af en nedtur uden ende og bekræfter Yates' ry som en klassisk amerikansk forfatter."
Kristeligt Dagblad, Michael Bach Henriksen

Pressen skrev om 'Revolutionary Road':

“Revolutionary Road er en smertelig generationsfortælling, der flår i følelserne og gør ondt i den kroniske uskyld. Men først og fremmest er det en sjældent meningsfuld, helstøbt og fuldkommen roman. ”
Klaus Rothstein, Weekendavisen

“Læs Revolutionary Road af Richard Yates! Den er et sprogligt og fortælle­teknisk mesterværk.”
Kirsten Hamann, Jyllands-Posten

“Med sin klare prosa, mesterlige komposition og uafrystelige handling er Easter Parade i mine øjne på niveau med hovedværket.”
Tonny Vorm, Information

“Heldigvis skal litteratur ikke nødvendigvis gøre godt for noget, når bare det er godt skrevet og gør nas på en kvalificeret måde. Det gør Easter Parade.”
Kim Skotte, Politiken

"Velskrevet, vedkommende og et usentimentalt, skarpt amerikansk tidsbillede med bred appel."
Zenia Johnsen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Wilder
  • ISBN: 9788779557017
  • Oversætter: Ninna Brenøe
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler

Bliv opdateret

© 2023 Forlaget Klim