Skip to content Skip to footer

Tidligere anbragte unge og uddannelse

Forfatter:Inge M. Bryderup Forfatter:Marlene Q. Trentel

… om unge, der har været anbragt uden for hjemmet, og om hvordan det påvirker deres skolegang og uddannelsesforløb.

“En meget nøgtern bog. Der er meget hudløs virkelighed i den række af interview med de unge, som bogen er bygget op om.”
***** Tom Ekeroth, Danske Kommuner

Yderligere information

Sidetal

257

Udgivelsesdato

22.02.2012

title Beskrivelse

‘Tidligere anbragte unge og uddannelse’ handler om unge, der har været anbragt uden for hjemmet, om deres skolegang og uddannelsesforløb. Bogen belyser de unges forløb i uddannelsessystemet og undersøger, hvilke faktorer der har betydning for, at tidligere anbragte unge fortsætter i uddannelsessystemet efter folkeskolen. Dermed belyses nogle af de vigtigste forhold, der spiller ind på en central opgave for det danske uddannelses- og behandlersystem.

Resultaterne, som Tidligere anbragte unge og uddannelse formidler, er primært baseret på dybdegående interview med 35 tidligere anbragte unge, som er lavet i forbindelse med et stort forskningsprojekt. De unge fortæller om de forhold, der har betydning for deres tilværelse, herunder uddannelsesforløb, opvækstvilkår, anbringelseshistorier, fritidsliv samt deres motivation, planer og håb for fremtiden.

Bogen henvender sig til praktikere, studerende og forskere inden for det sociale og pædagogiske område samt alle med interesse for emnet.

"En meget nøgtern bog. Der er meget hudløs virkelighed i den række af interview med de unge, som bogen er bygget op om."
***** Tom Ekeroth, Danske Kommuner

  • Originaltitel: Tidligere anbragte unge og uddannelse
  • ISBN: 9788771290370

Bliv opdateret

© 2023 Forlaget Klim