Skip to content Skip to footer

Himmlers kok

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når den barske historie genfortælles fra Roses perspektiv, og hendes vindende væsen og lette stil tilfører den medrivende fortælling en delikat krydring.

Yderligere information

Sidetal

300

Udgivelsesdato

01.05.2018

title Beskrivelse

Rose er fyldt 105 år, hun har smagt på verden og oplevet mere end de fleste. Og så har hun været øjenvidne til mange af det 20. århundredes mest skelsættende begivenheder. En historisk periode, som har budt på ekstreme omvæltninger og forandringer, og som Rose med sin vanlige, pragmatiske sans kalder Mordenes Århundrede.

Opskriften på hendes succes er appetit på livet og stor hævntørst. Gennem en række udsøgte kulinariske oplevelser fører tilværelsen hende fra bunden af det armenske folkedrab til toppen af Det Tredje Rige og videre til Maos Kina.

Modgang gør stærk, og Rose er meget stærk.

"... 'Jeg kan lige så godt fra starten fortælle Dem, at der ikke er noget offeragtigt over mig.' Sådan lyder indgangsbønnen til Franz Olivier Giesberts vilde historie om en 105-årig kvinde, Rose, der har klaret sig gennem 1900-tallets folkemord ved hjælp af sit køn, sin kogekunst og en hadeliste over politiske og personlige undertrykkere. Hun skaber balance i sit livsregnskab med selvtægt, et hævnmord hist, en fysisk afstraffelse her. I hendes fond af dramatiske begivenheder er der nok at tage af ..."
Birte Weiss, Weekendavisen

  • ISBN: 9788771293623
  • Oversætter: Tine Byrckel
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen

Bliv opdateret

© 2023 Forlaget Klim