Skip to content Skip to footer

Det fortælles i Istanbul

Forfatter:Maj Skibstrup Forfatter:Marie-Louise Svane

Bog om tyrkisk litteratur, der kan nuancere og fundere en bredere kulturel dialog mellem vores lande.

“Bogen er en guldgrube af læseværdige essays om moderne tyrkisk litteratur.”
Bjørn Bredal, Politiken

“Skyggen spøger stadig i landets nye litteratur, der er emnet for forfatterne til ‘Det fortælles i Istanbul’. Bogen er i sig selv en stor bedrift, fuld af fine iagttagelser, og de forskellige bidrag spejler de store forskelle og uforsonede modsætninger i Tyrkiet. Et forestillet fællesskab.”
Henning Goldbæk, Standart

Yderligere information

Udgivelsesdato

22.06.2018

Køb bogen

title Beskrivelse

Bogen fortæller om den aktuelle litterære scene i Tyrkiet – især med fokus på den unge forfattergeneration, som nu er i 20’erne, 30’erne og 40’erne. Hvilke forestillinger, håb og holdninger kommer til udtryk i denne litteratur? Hvordan influerer forfatternes opvækst i et land med statskup, nyliberalistisk modernisering, nyreligiøsitet, sociale medier, voksende nationalisme, censur og politisk undertrykkelse? Foruden spændingerne mellem Øst og Vest og mellem tradition og moderne liv?

‘Det fortælles i Istanbul’ viser også, hvordan det litterære medie bruges sprogligt artistisk, eksperimenterende, debatterende eller i nye krydsformer med andre medier som film, udstillings- og festival-aktiviteter. Bogen viser os også den aktuelle litteraturs spændvidde fra dristige formeksperimenter på grænsen mellem realisme og surrealisme til genanvendelse af gammel mundtlig fortælletradition – og hermed tyrkisk litteraturs helt nye ansatser i et verdenslitterært perspektiv.

Bogen er vigtig i den danske offentlighed lige nu, hvor kendskabet til Tyrkiet formidles gennem tv og aviser i en ofte stærkt politiseret atmosfære. Den tyrkiske litteratur taler med en anden stemme, der kan nuancere og fundere en bredere kulturel dialog mellem vores lande.

"Bogen er en guldgrube af læseværdige essays om moderne tyrkisk litteratur."
Bjørn Bredal, Politiken

"Skyggen spøger stadig i landets nye litteratur, der er emnet for forfatterne til 'Det fortælles i Istanbul'. Bogen er i sig selv en stor bedrift, fuld af fine iagttagelser, og de forskellige bidrag spejler de store forskelle og uforsonede modsætninger i Tyrkiet. Et forestillet fællesskab."
Henning Goldbæk, Standart

"Det er en del af verdenslitteraturen, som kun sjældent bliver belyst, som vi får præsenteret her. Den bærer præg af stor viden og er velskrevet."
Jytte Bræmer, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Det fortælles i Istanbul
  • ISBN: 9788771299649

Bliv opdateret

© 2023 Forlaget Klim