Skip to content Skip to footer

De smukke vilde

Forfatter:Don Winslow

… medrivende, anmelderrost krimi, der i 2012 blev filmatiseret af Oliver Stone og havde bl.a. John Travolta, Uma Thurman, Salma Hayek og Benicio del Toro på rollelisten.

“Don Winslow er så god, at man næsten har lyst til at beholde ham for sig selv.”
Ian Rankin

“… en af de mest sexede, velskrevne og eksperimenterende krimier i årevis. Don Winslow er kriminallitteraturens sarkastiske ‘King of Cool’, hvilket i øvrigt bliver titlen på hans næste bog, en prequel til ‘De smukke vilde’ (…) ‘De smukke vilde’ er en original og nyskabende thriller, hvor Winslow satser hele butikken.”
***** Thomas Kaarsted, Fyens Stiftstidende

“Tidligere har vi på disse sider advaret mod at åbne en bog af den amerikanske krimiforfatter Don Winslow. Af flere grunde. Dels skriver han djævleblændt godt, og i denne hans nyeste “De smukke vilde” har han raffineret sin korthuggede, lakoniske stil, med indskudte afsnit og sætninger, der gør teksten til en slags hovedpersonernes indre monolog. En slags indre sprængfarlig ” stream of consciousness”. Og vel at mærke en bevidsthedsstrømsfortælling, der er oppe i et ekstremt højt spændingsgear fra første kapitel, hvor der simpelthen står: Fuck dig. Dels to. Når du først er kommet dig igennem første kapitel, risikerer du nemt ikke at kunne stoppe før sidste side. Så farvel nattesøvn.”
Bent Stenbaken, Nordjyske Stiftstidende

 

 

 

Yderligere information

Sidetal

309

Udgivelsesdato

30.03.2012

title Beskrivelse

Ben og Chon dyrker og sælger den bedste pot i det sydlige Californien, og kunderne er vilde med den. Forretningen går derfor strygende, og da de samtidig er vilde med Ophelia, som er vild med dem begge to, er livet godt.

Lige indtil det store mexikanske narkoforetagende, Baja Kartellet, meddeler, at de overtager forretningen. Meddelelsen er ledsaget af et videoklip med ni hovedløse kroppe hængende på kødkroge og de ni hoveder pænt sat på række foran.

”Fuck jer,” er Chons reaktion. Han er af natur fåmælt, men i dette tilfælde finder Ben udsagnet helt dækkende, så det bliver deres svar til Baja Kartellet – som tager svaret meget personligt .

Og så går det løs!

"Don Winslow tilbyder med 'De smukke vilde' et godt trip, som lige netop giver den ønskede rus, uden at det ender med en overdosis."
Rasmus Dahlberg, Weekendavisen

"Tidligere har vi på disse sider advaret mod at åbne en bog af den amerikanske krimiforfatter Don Winslow. Af flere grunde. Dels skriver han djævleblændt godt, og i denne hans nyeste "De smukke vilde" har han raffineret sin korthuggede, lakoniske stil, med indskudte afsnit og sætninger, der gør teksten til en slags hovedpersonernes indre monolog. En slags indre sprængfarlig " stream of consciousness". Og vel at mærke en bevidsthedsstrømsfortælling, der er oppe i et ekstremt højt spændingsgear fra første kapitel, hvor der simpelthen står: Fuck dig. Dels to. Når du først er kommet dig igennem første kapitel, risikerer du nemt ikke at kunne stoppe før sidste side. Så farvel nattesøvn."
Bent Stenbaken, Nordjyske Stiftstidende

"… en af de mest sexede, velskrevne og eksperimenterende krimier i årevis. Don Winslow er kriminallitteraturens sarkastiske 'King of Cool', hvilket i øvrigt bliver titlen på hans næste bog, en prequel til 'De smukke vilde' (…) 'De smukke vilde' er en original og nyskabende thriller, hvor Winslow satser hele butikken."
***** Thomas Kaarsted, Fyens Stiftstidende

"Winslow har for mig været det mest spændende nye amerikanske krimibekendtskab i de sidste par år."
Kim Skotte, Politiken

"Historiens kvaliteter er at finde i Don Winslows indtagende blanding af tilbagelænet lidenskabsløshed og sort humor, som Allan Hilton Andersen har leveret en imponerende dansk version af."
Lars Ole Sauerberg, Jyllandsposten

"En roman, der er så velskrevet, at det er en fornøjelse at læse. På trods af den barske handling er der også megen humor og smukke følelser i den."
Anne Grete Jacobsen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: De smukke vilde
  • ISBN: 9788779558267
  • Oversætter: Allan Hilton Andersen
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler, Lena Jørgensen

Bliv opdateret

© 2023 Forlaget Klim