Skip to content Skip to footer

Darlah

172 timer på månen
Forfatter:Johan Harstad

Mia, Midori og Antoine er de heldige vindere af en lodtrækning om at komme til månen – en lodtrækning, NASA lancerer. ‘Darlah’ er en fortælling om disse tre unge, der alle leder efter noget andet, noget nyt. Men det er også en gyser fra verdensrummet og en historie om hemmelige sammenhænge, hvad enten de skjuler sig i New York, Normandiet, Tokyo eller på månen …

“Det er ærlig talt temmelig spændende og godt fundet på … Især månedelen er stjerneuhyggelig med Nasa som den usynlige hånd i baggrunden i denne omgang rumpoker. Darlah er navnet på det kompleks af bygninger, som blev opført hemmeligt i 70’erne, for at …? Ja, hvorfor? Johan Harstad trykker på alle kontakter i kabinen, og læseren kommer som sagt vidt omkring fra utilpassede, småtriste unge i Norge, Japan og Frankrig til det vilde ridt over ‘Stilhedens hav’, hvor Buzz Aldrin som bekendt efterlod sine støvler i 69.”
Steffen Larsen, Politiken

Yderligere information

Sidetal

317

Udgivelsesdato

15.05.2016

Køb bogen

title Beskrivelse

Det er over 40 år siden, at NASA sendte mennesker til månen. Nu vil de gøre det igen. For at vække interesse for projektet og sikre sig økonomisk støtte lancerer de en international lodtrækning. Tre unge mennesker kan vinde en rejse til månebase Darlah 2, hvor de skal opholde sig en uge.

Millioner af unge tilmelder sig. Månen er på alles læber, verden venter spændt. Og de tre, som vinder, kommer fra så forskellige byer som Tokio, Stavanger og Paris. De hedder Midori, Mia og Antoine, og de interesserer sig ikke ret meget for rumfart.

Inden rejsen begynder, oplever de hver for sig helt uforklarlige hændelser. Og NASA afslører, at månerejsen skal foregå i en kopi af den gamle raket fra 1969. Erfarne astronauter er chokerede.

I Miami på et plejehjem bor en gammel vagtmester, som har arbejdet for det amerikanske forsvar. Han er senil og husker knapt sit eget navn. Det eneste, han ved med sikkerhed, er at ingen nogensinde må rejse til månen igen, for en ny ekspedition kan betyde afslutningen på alt … Nedtællingen er allerede begyndt.

Darlah er en fortælling om tre unge, der leder efter noget andet, noget nyt. Men det er også en gyser fra verdensrummet og en historie om hemmelige sammenhænge, hvad enten de skjuler sig i New York, Normandiet, Tokio eller på månen …

"Det er ærlig talt temmelig spændende og godt fundet på ... Især månedelen er stjerneuhyggelig med Nasa som den usynlige hånd i baggrunden i denne omgang rumpoker. Darlah er navnet på det kompleks af bygninger, som blev opført hemmeligt i 70'erne, for at ...? Ja, hvorfor? Johan Harstad trykker på alle kontakter i kabinen, og læseren kommer som sagt vidt omkring fra utilpassede, småtriste unge i Norge, Japan og Frankrig til det vilde ridt over 'Stilhedens hav', hvor Buzz Aldrin som bekendt efterlod sine støvler i 69."
Steffen Larsen, Politiken

"... jeg forstår hvorfor mange elsker bogen!"
Frk. Litteratur

"... man har lyst til at læse bogen igen med det samme, man har lagt den ned, og bedre anbefaling fås næppe."
Jacob Holm Krogsøe, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Darlah
  • ISBN: 9788779557734
  • Oversætter: Anne Iversen
  • Illustrator: Christian Hvid

Bliv opdateret

© 2023 Forlaget Klim