Skip to content Skip to footer

Dannelsens veje I

fra antikken til senrenæssancen
Forfatter:Bent Nabe-Nielsen

Første bind i Bent Nabe-Nielsens trilogi om den vestlige kulturs idéhistorie og traditionelle rødder. Fra oldtidens stringente dannelsesbegreb til renæssancens musikalske og hermetiske udvikling.

Yderligere information

Sidetal

322

Udgivelsesdato

12.03.2007

Køb bogen

title Beskrivelse

Vi lever i en tid, hvor vi ofte møder mennesker fra andre kulturer med fremmede skikke og traditioner. I denne situation oplever mange nødvendigheden af at finde sine egne rødder, forstå sin egen kultur, og på den baggrund at forstå sig selv som menneske.

‘Dannelsens veje’ fører vidt omkring. Ad disse veje går rejsen gennem forskellige perioder af den vestlige kulturs idéhistorie, fra dannelsens arketypiske træk i oldtiden over den klassiske paideia-tænkning til renæssancens hermetiske og musiske dannelse.

Bogen handler om de skiftende vilkår, hvorunder mennesker til forskellige tider har måttet orientere sig i tilværelsen, og om hvordan de i det lange tidsforløb fra den klassiske oldtid til senrenæssancen har mødt forskellige udfordringer til livet.

Bogen henvender sig til alle, der har interesse i livsfilosofiske og etiske spørgsmål. Også dem, som professionelt er optaget af dannelsestænkning, vil kunne finde den relevant og inspirerende.

"Alene ambitionen i dette projekt må fremkalde respekt. Overblikket er imponerende og kvaliteten ganske høj."
Asger Brandt, Kristeligt Dagblad

 

"Det er en bog, der skal krydslæses flere gange for at forstå de mange sammenhænge, men det er blot en fornøjelse mere, velskrevet som den er ... Heldigvis har forfatteren lovet os mindst et bind mere med vægt på oplysningstiden og romantikkens dannelsessyn. Indtil da må vi glæde os over denne fortrinlige og indsigtsfulde bog om, hvordan man gennem tiderne har gjort sig til menneske."
Tonny Hansen, Undervisere.dk

  • ISBN: 9788779554788
  • Omslagsdesign: Kristian Nabe-Nielsen

Du kunne også være interesseret i...

Bliv opdateret

© 2023 Forlaget Klim