Skip to content Skip to footer

Arbejdets filosofi

Hvordan kan og bør vi forholde os til det, der optager størstedelen af vores liv, nemlig vores arbejde, på den mest hensynsmæssige måde?

Yderligere information

Sidetal

143

Udgivelsesdato

25.06.2010

Køb bogen

title Beskrivelse

Det moderne menneske har enorme forventninger til arbejdslivet. Det skal være sjovt, meningsfuldt og fyldt med skønne kolleger. Arbejdet er en stor del af identitetsskabelsen: Vi bruger vores arbejdsliv til at realisere os selv.

Men hvad sker der, hvis arbejdslivet skuffer os? Og måske nok så vigtigt: Hvad sker der, når vore forventninger faktisk opfyldes? Er der så risiko for, at vi ignorerer alle de ting i livet, som er langt vigtigere end jobbet?

"Svendsen er en glimrende pædagog, en fantastisk belæst og god fortæller og endda en sympatisk fyr, som nødigt vil pådutte læseren noget, men alligevel er han en ægte filosof, dvs. en person med visdom og søgen efter sandhed."
Ole Grünbaum, Weekendavisen

 

"Er man til fals for begavede krydsninger mellem iagttagelser fra hverdagslivet og forklaringsmodeller fra filosofihistorien, føler man sig både underholdt og oplyst. Svendsens metode er fantastisk til at sætte ( selv-) refleksioner i gang. Formen er essayistisk – og indbydende. Også for de læsere, der normalt ikke griber fat i bøger, som cirkulerer rundt i de højere filosofiske luftlag. Jo, Lars Fr. H. Svendsen befinder sig i den samme verden som os andre – og lader fagfilosofferne blive i deres egen. ... Svendsens unikke styrke er, at han skriver på en solid bund af filosofisk indsigt, og det er i sig selv en grund til at købe, læse og lade tankerne flyve med 'Arbejdets filosofi'."
Poul Aarøe Petersen, Politiken

 

"Svendsen har et sjældent godt greb om den vanskelige kunst at formidle klart uden at give køb på den faglige seriøsitet. Hans kunst er, at han på én gang formår at være seriøs og uhøjtidelig. Det har han efterhånden vist i mange bøger."
Asger Brandt, Kristeligt Dagblad

  • Originaltitel: Work
  • ISBN: 9788779557321
  • Oversætter: Joachim Wrang
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler

Du kunne også være interesseret i...

Bliv opdateret

© 2023 Forlaget Klim