Cd, mp3-cd eller download

Klims lydbøger udkommer enten på cd, mp3-cd eller til download. Lydbøgerne må kopieres og lægges over på mp3-afspillere etc., men kun til privatbrug. Al anden kopiering er forbudt. Udlejning, offentlig fremførelse og udsendelse i radio/tv er kun tilladt efter skriftlig aftale med udgiveren.

På en almindelig cd kan der ligge omkring 70 minutters tale, så en roman på omkring 300 sider vil derfor fylde 10-12 cd’er. Når det gælder mp3-filer, kan hele romanen oftest være på én cd, som vi kalder en mp3-cd. Lydfilerne er komprimeret i 96 kbit mono, og en times indlæsning fylder ca. 42 MB. Der kan være omkring 700 MB på en cd. Mp3-lydbøgerne kan afspilles på computeren, eller på cd-afspillere med mp3-funktion. Hvis du er i tvivl, om dit anlæg kan afspille mp3-filer, så tjek med forhandleren eller i brugervejledningen. Endelig kan filerne på en mp3-cd overføres fra computeren til mp3-afspillere, iPods, mobiltelefoner og lignende.

Lydbøger sælges i landets boghandlere, og de fleste biblioteker låner også lydbøger ud. Desuden kan lydbøgerne købes som download eller streaming hos mange tjenester f.eks. Storytel, Mofibo, Saxo, Chapter. 

 

I N D K Ø B S K U R V L O G I N